A weboldalak elkészítése előtt drótvázakat készítünk. El lehet persze hagyni ezt a részt, de sok minden ki is derül a drótvázak készítése közben, amivel időt és sok bosszúságot is megspórolhatunk.
Különösen akkor elengedhetetlen ez a tervezés folyamat, amikor webdesigner és programozó összehangolt munkájára van szükség.
Webdesignerként megtervezem az egyes oldalakat. Megtervezem azt, hogy milyen elemekből épüljön föl az oldal, honnan hová kattinthat a látogatónk majd, hová szeretnénk elküldeni, milyen gombok készüljenek és hol helyezzük azokat el az oldalon.
Egy ilyen tervezési folyamatot mutatok most be képekben.
A drótváz persze készülhet kézzel is. A legegyszerűbb megoldás erre, amikor grafittal, vagy tollal rajzoljuk meg a vázat. Nem túl látványos, de értelmezhető, olvasható.

Drótváz grafittal, skicc

Lehet színes is a drótváz, itt már a színekkel is tereljük a figyelmet. Egy-egy színnek kiemelő, vagy éppen háttérbe szorító szerepet is adhatunk.

Drótvaz színekkel

És végül vannak azok a drótvázak, amikből már a programozó el tudja készíteni a megtervezett weboldalt. Minden egyes oldal váza külön-külön megrajzolva, méretezve. Ez itt egy kezdő oldal és egy hírlevélre feliratkozó oldal drótváza.

Softrainbow kezdő oldal

sr-hirlevel.

A Softrainbow oldala már készülőben.

Ha szükséged van drótvázakra, mert weboldalad készül, vagy éppen megújítanád, keress meg a kérdéseiddel!

Ajánlatot kérek

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>