A nyári hónapok a szabadtéri kézműves vásárok szezonja. Az eladni kívánt portékát pedig ki kell tennünk a “kirakatba” ha azt akarjuk, hogy lássák, megvegyék. Nem egyszerű mutatvány egy vásárban megjelenni, és nem csak azért, mert egy csomó hivatalos papír, engedély, jogosultság szükséges hozzá, hanem azért is, mert ha már megvan a kézműves termékünk, tudjuk mit akarunk eladni, akkor azt tálalni is kell!

Először is választékot kell előállítanunk. Direkt nem mondom azt, hogy mennyiséget, mert egy kézműves termékből nem a mennyiség, hanem inkább a választék számít, persze a minőség az alap. Ezt a bőséges választékot pedig szeretnénk minél kevesebb pénzből, de annál ötletesebb módon előadni. Ehhez gyűjtöttem én most össze néhány használható, otthon is kivitelezhető ötletet.

Hamarosan megjelenik a GYÜMÖLCSÖZŐ KÉZMŰVES VÁLLALKOZÁS  első online anyaga a Rügyfakaszató – online csomag. A 6 részből álló anyagban erről a témáról majd bőséges információt kapsz. Nem csak a vásárban való termék kihelyezéséről, hanem arról is, hogy hogyan készülj fel, ha vásárba indulsz.

Lájkold az oldalt a facebookon és itt értesülsz leghamarabb arról, hogy mikor jelenik meg a Rügyfakasztó- online csomag:

GYÜMÖLCSÖZŐ KÉZMŰVES VÁLLALKOZÁS

1. Ha alapanyagokat árulsz, akkor mindenképpen készíts belőlük tenyérnyi mintákat, hogy életben is látható legyen az anyaga, a viselkedése, a textúrája. Ezek a textilek fa dézsákban, egyszerű fa létra fokaira vannak fektetve. Ebben vannak a hengerbe tekert anyagok. Ugyanez fonalakkal, gyapjúval is elkészíthető. (Kép: https://www.pinterest.com/pin/189291990563085418/)

alapanyag

Ha nincs lehetőség nagyobb állvány elhelyezésére, akkor néhány régi bőrönd is tökéletes lehet a tárolásra és a bemutatásra.

(Kép: https://www.pinterest.com/pin/56576539042457271/)

borondben

Az ékszerek, vagy apróbb tárgyak bemutatására készítették ezeket a finoman megmunkált fa téglákat. Ezekhez az ékszerekhez a ima felület passzol, de rusztikusabb ékszerekhez el tudom képzelni azt is, hogy a fa felületét nyersen hagyjuk, csiszolatlanul. (Kép: https://www.pinterest.com/pin/56576539042949736/)

ekszerekhez

A vásárokban nem túl nagyok a standok, ezért felfelé kell építkeznünk. Fa ládák és kis sámlik is bevethetők. A lényeg, hogy építs emeleteket az asztalon, és ne csak az asztalra, hanem előtérbe és a háttérbe is helyezz tárgyakat. (Kép: https://www.pinterest.com/pin/51017408253763613/)

emeletes

Ez egy kedvencem 🙂 A polc megépítéséhez két falapra és 4 fémvödörre van szükségünk. Itt is látszik a felfelé terjeszkedés, a helykihasználás miatt kell is ez! A fogastartó falap is fontos kellék, amit láncokkal felfüggeszthetünk a sátor vázára. (Kép: https://www.pinterest.com/pin/232709505719402154/)

taskak vodrokkel

És már megint egy létra, de másképp. 2 darab létra 1-1 fokára lécet fektetünk, és már mehetnek is fel a vállfák. Körbejárható, de ha kevés a helyünk, akkor egy irányból is látható és megtekinthető az áru. Ja, és ha vannak apróságaink, akkor a létrák végeire mg néhány kosarat is felakaszthatunk. (Kép: https://www.pinterest.com/pin/56576539042457203/)

textilekhez letra

Lájkold az oldalt a facebookon és itt értesülsz leghamarabb arról, hogy mikor jelenik meg a Rügyfakasztó- online csomag:

GYÜMÖLCSÖZŐ KÉZMŰVES VÁLLALKOZÁS

redbee_hirlevel_call-to-action-gomb_kezmuves

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>