Vizuális és környezetkultúra szakos diplomával egyszerűen nem lehet másképpen létezni 🙂 csak úgy, ha mindig figyeled azt, hogy mi vesz Téged körül. Ezt a gyakorlatot és képességet nem a diplomával kapja az ember. Ha jól csinálod, megtanulod másképpen szemlélni a a világot. Észrevenni a szépet és a csúnyát, a jót és a rosszat. Mindegyikből éppen olyan jól tudsz tanulni.

És a nagy kincs az, amikor ezt fel is tudod használni az alkotásaidhoz, a munkádhoz. Eddig is gyűjtöttem az inspirációkat, képeket, fotókat, rajzokat, skicceket, illatokat, hangulatokat, idézeteket, magazinképeket, versrészleteket…

Megláttam Csilla fotóját a facebook oldalán, és akkor pattan ki ez az ötlet a fejemből. Havonta 1 inspirációt teszek közzé, amelyek mindig az aktuális munkáimhoz kapcsolódnak.

Márciusban ezek a látványok és színek inspiráltak:

… és egy a Karib-szeigeteken élő trópusi virág, a frangipani. A fotót Zlatoczki Ágnestől kaptam, ő ott látta élőben 🙂

Inspirált még néhány hattyú képe is, ahogy úszkálnak a vízen és ez a kép:

Kép: innen

Aztán ahogy kezdett minden virágozni… időnként ki kell mozdulni a gép és a rajzasztal mellől. Azt mondják jó, ha mondjuk fél órán keresztül nagyon intenzíven csinálsz valamit, utána pedig 10 percet mással foglalkozol. Egy ilyen kert erre nagyon jó:

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>