Mennyire nehéz egy kézműves vállalkozást indítani szerinted?

Tegyük fel, hogy vannak már emberek a környezetedben, akik szeretik, amit csinálsz, tetszik nekik, vesznek is páran a termékeidből, karácsonykor többen is. Erre te úgy döntesz, hogy egye fene, ha ez ilyen jól megy, belevágok, megpróbálom eladni a kézműves termékeimet!
Vajon tényleg ennyire egyszerű lenne? Tud valaki is pénzt teremteni egy kézműves vállalkozással? Nézzük milyen lehetőségek vannak számodra ezen a terepen?

mor
Sokan úgy kezdik el a kézműves vállalkozásukat, hogy az eleinte hobbinak indul. Aztán pénztermelő vállalkozássá növi ki magát. Az átmenet nem megy mindig zökkenőmentesen.

Néhány ölet és tanács ahhoz, hogy hogyan indulj el a kézműves vállalkozók útján:

  • 1. Gyakran hallom, hogy még azok a kézművesek is csak “kézműveskednek”, aki valójában piacra termelnek. Változtasd meg a hozzáállásod, ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek! Ha megkérdezik tőled, hogy mivel foglalkozol, akkor mondd azt, hogy kézműves vagy! Ha azt kérdezi valaki, hogy “még mindig kézműveskedsz?”, akkor mondd azt, hogy “nem, már kézműves vagyok”.
   zonikotes
  • 2. El kell döntened azt, hogy pénz akarsz keresni a kézműves termékeiddel és, hogy neked pénzre van szükséged! Azok az emberek tudnak a kézműves üzletben érvényesülni, akik komolyan gondolkodnak a pénzről és a nyereségről.
  • Tehát ha foglalkozol a gondolattal, hogy tényleg értékesíted a kézműves termékeidet, de még nem igazán tetted bele a szíved, akkor el kell döntened, hogy hogyan szeretnéd ezt folytatni? Mint egy hobbi vagy úgy, mint egy üzlet.

lindsay degen knitwear designer
(Kép: www.theformulablog.com/lindsay-degen/)

  • 3. Mi a helyzet a jövőbeni ügyfeleiddel? Vajon szeretik annyira a kézműves termékeidet, az alkotásaidat, mint te? Az emberek könnyen megszeretik a termékeidet, pozitív érzésekkel lesznek irántuk, mint te is. Mert még nem vásárolják, csak nézegetik. Ahhoz, hogy meg is élj ebből, nem elég, ha szeretik a dolgaidat az emberek. Az kell, hogy vásárolják is meg. Figyelned kell az embereket, az emberekre! Most gondold át újra!
   Általában az egyik legnagyobb  hibája a kézműveseknek az, hogy azt készítik, amit ők akarnak, és nem arra figyelnek, amit az emberek akarnak vásárolni.

cupcakes
(Kép: www.pixabay.com)

 • 4. Minden új termék esetében a tesztelés nagyon fontos. Mielőtt elkészítesz az új ölteted alapján egy sor terméket, teszteld a vásárlóid között.! Ami fennmarad a rostán, azokat az alkotásokat dolgozd ki és gyártsd különböző színekben, méretekben, különféle anyagokból, stb.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>