Ha van weboldalad akkor azért, ha még nincs, de tervezed, akkor pedig azért lesz hasznos és fontos számodra ez a bejegyzés. A honlapok rugalmasságáról van szó. Egyre többször hallod talán Te is ezt a két szót:

responsive design

A két szó jelentése: “A weboldalt éppen aktuálisan megjelenítő eszköz felbontásához igazodó, arra átméretező, azon optimális használatot biztosító megjelenítése. Táblagépek és okostelefonok széleskörű elterjedésével vált szükségessé az alkalmazása” (Idézet innen: http://www.onlinemarketingszotar.hu/responsive-design)

(Kép:www.premium.wpmudev.org/blog/wordpress-responsive-design/)
Az ilyen oldalak minden eszközön jól funkcionálnak, mert rugalmasan képesek átalakulni az eszköztől függően. Vagyis mindegy, hogy okostelefonon, táblagépen, vagy asztali monitoron szeretné valaki megnézni, ugyanolyan jól működik minden esetben.
Nézd meg, hogy működik a méretváltozás a különböző eszközökön. A narancssárga csúszkát húzd ide-oda, és látni fogod, hogyan kell változnia a képnek egy-egy eszközön.
http://finecitizens.com/defineResponsive/
Nem csak a szélesség, hanem a magasság is képes megváltozni, és egyes funkciók, amik piciben már használhatatlanok, esetleg egy okostelefonon rejtve maradnak.
Ez a weboldal például, amin jelenleg vagy, így néz ki a különböző eszközökön, vagyis responsive.

Ha már van saját weboldalad, kipróbálhatod, hogy a tiéd responsive-e?
Ide írd be az oldalad címét, és látni fogod, hogy néz ki az eszközökön:
http://csillanas.net/responsive/

Bővebben, tudományosabban itt olvashatsz a responsive designról: http://www.onlinemarketingszotar.hu/responsive-design

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>