A kézműves vásárok, az utcai vásárok még mindig jó helyek a kézműves termékek eladására. A tapasztalat azért azt mutatja, hogy legjobb eladások, legnagyobb forgalmak akkor születnek, mikor ünnepi vásárokban vagy jelen. Ezek a vásárok az eladásokon túl a kapcsolatépítésre is nagyon jók. Én például a WAMP-on találkoztam évekkel ezelőtt Annával, egy kereskedővel, aki maga is keramikus volt. Iparművészeti tárgyakat árusító üzlete van a belvárosban, és ez a találkozás évekig tartó üzleti kapcsolatot hozott.

Az interneten való eladást még gyakorolni kell. A neten kb. 7 millió kézműves galéria létezik ma. Rengeteg kézműves van, aki úgy gondolja, hogy felmegy a netre, csinál egy oldalt, és az emberek automatikusan látogatni fogják az oldalát. Az egyetlen módja, hogy az interneten el tudd adni a kézműves termékeidet az, hogy a marketinges fogásokat használod. A weboldalad designjának vonzónak kell lennie már az első ránézésre, és persze könnyen kezelhetőnek is.
Épp ma találkoztam ezzel az oldallal: Supermarket Sarah Wonder Walls
vasar1
Különleges és izgalmas is egyben. Sara a termékeket a saját otthonában fotózza le, térbe állítva.
vasar4
vasar2
Ez a módszer azoknak a vevőknek lehet praktikus, akiki nehezen tudják maguk elé képzelni, vizualizálni azt, hogy mi mihez passzol. Hogy néz ki 2 különböző párna mondjuk a a kanapén…
vasar3

Miután elkészült a szép weboldalad, és az ergonómia (webergonómia) is rendben van, akkor tudatni kell az emberekkel, hogy létezik. Ez kicsit olyan, mint egy brosúra, de ezt nem tudod kézbe adni, kiküldeni nekik. Viszont hirdetni tudod. Erre vannak megoldások. Összekötheted több közösségi oldallal is a weboldalad, és onnan is küldheted a vásárodba az érdeklődőket. Költhetsz pénzt is a hirdetésekre. Fontos az is, hogy minden nyomtatott arculati elemeden legyen rajta a weboldalad címe: névjegykártya, szórólap, csomagolóanyagod, csomagolásod.
Ha kérdésed van az arculati elemekkel kapcsolatban, akkor kérj ajánlatot, vagy egyszerűen írj nekem!
(Képek forrása: http://www.supermarketsarah.com/walls.php)

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>